De Vessyl beker houdt precies bij hoeveel je drinkt


De gisteren gelanceerde Vessyl mag je met recht een slimme beker noemen. De beker herkent je drankje en de verschillende eigenschappen daarvan, zoals suiker, aantal calorieën of het caffeïnegehalte van je bakkie troost in de ochtend. Dat klinkt niet alleen futuristisch, zo ziet hij er ook uit.

Want daar kunnen we duidelijk over zijn: de Vessyl ziet er schitterend uit. De makers van Mark One hebben duidelijk hun best gedaan om er geen slappe thermoskan van te maken. Misschien is het mooiste aan het design wel datgene wat je feitelijk bijna niet ziet: het display op de beker dat meer details toont over je drankje.

Het display is misschien de ster aan de buitenkant, aan de binnenkant van de Vessyl vinden we de echt imponerende technologie. Niet dat we er heel veel over kunnen lezen, want de door Mark One zelf ontwikkelde scanner wordt angstvallig stilgehouden.

De Vessyl ‘scant’ bijna real-time de inhoud van de beker op een moleculair niveau en kan zo bepalen welke drank er ingeschonken wordt. Dat doet de slimme beker zo goed, dat hij zelfs het verschil tussen Heineken en Budweiser of Pepsi en Coca-Cola herkent.

De oplettende lezer zal opmerken: Amerikaanse merken. Want hoewel de Vessyl kan rekenen op uiterst positieve reviews op diverse Amerikaanse weblogs, mag het duidelijk zijn dat de productnamen bij een moleculaire samenstelling via de smartphone gezocht worden in een (vooralsnog) Amerikaanse database.

Op diezelfde smartphone kun je met de bijbehorende app snel je drinkgedrag analyseren: drink je genoeg water en niet te veel suiker?
Daarnaast kun je de Vessyl laten samenwerken met diverse andere health en fitness apps.

Mark One biedt de Vessyl de komende weken aan voor een gereduceerd tarief van $99. Wanneer de Vessyl in de vrije verkoop gaat, komt die prijs op $199 te liggen.