De vier meest waardevolle bedrijven ter wereld zijn techbedrijven

Een bijzonder moment gisteren: Facebook is sinds gisteren meer waard dan oliebedrijf Exxon Mobile en hierdoor bestaat de top 4 van meest waardevolle bedrijven ter wereld uit techbedrijven.

En er is meer verandert in het rijtje van meest waardevolle bedrijven ter wereld: Apple is namelijk sinds de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Google’s Alphabet niet meer de nummer 1. Alphabet is nu het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Gevolgd door Apple, Microsoft en dus Facebook. De recente verschuivingen op de beurs zijn een bevestiging van hoe belangrijk technologie is in onze huidige economie en het zegt indirect iets over de macht van de Amerikaanse techindustrie.

Mocht je je afvragen over wat voor getallen we praten. Alphabet was gisteren op de beurs 549 miljard dollar waard en Apple 534 miljard. Facebook is wel flink kleiner met een beurswaarde van 327 miljard dollar.

Morgen kan alles weer anders zijn, want beleggers bepalen de waarde van de bedrijven door hun handelsgedrag, maar dankzij de goede kwartaalcijfers van Alphabet en Facebook is de kans groot dat ze hun positie nog wel even weten vast te houden.