De W/Me armband analyseert je hartslag, ademhaling en helpt je bij het vinden van je telefoon

Het lijkt wel of elke lichting nieuwe wearables weer een tikkie slimmer wordt. Zoals het Kickstarter-project W/Me, een armband die niet zozeer wil focussen op je (sport)activiteiten, maar je een meer holistisch beeld van je gezondheid wil geven.

Het belangrijkste (en tevens meest opvallende) onderdeel van de W/Me armband is de sensor die we aan de bovenkant van de armband vinden. Een lichtsensor, die in staat is om naast je hartslag en bloedzuurstofwaarden ook in staat is om je adempatroon te analyseren. In combinatie met de bijbehorende app krijg je vervolgens oefeningen om je ademhaling te verbeteren.
appWat het W/Me armbandje anders maakt dan anderen is juist die uitgangspositie. De armband en app hebben een sterke focus op je ademhaling en als bijeffect daarvan je mentale gezondheid. De app geeft je op basis van de scores meer inzicht over hoe je omgaat met stress dan dat hij je zegt dat je meer stappen moet zetten.

De grootste afhaker voor mij persoonlijk is de manier waarop de W/Me gedragen en gebruikt moet worden. Metingen zijn niet autonoom, wat betekent dat je bewust jezelf moet meten. De armband verwacht dus een bepaalde gedragsverandering, waarbij je jezelf moet aanwennen om op momenten van stress of juist complete rust een meting uit te voeren. Een drempel die eigenlijk niet meer nodig zou moeten zijn.

De W/Me armband is nu te bestellen via Kickstarter en zal naar verwachting in augustus van dit jaar nog op de markt verschijnen. Het is de vraag of de slimme armband met een (retail)prijs van $169 genoeg afwijkt van de rest van het speelveld om een verschil te maken. Wie weet dat de mogelijkheid om je telefoon op te sporen via de armband daar wel een rol in speelt?