De zelfrijdende vrachtwagen van Uber gaat niet meer komen: project stilgelegd

Uber-vrachtwagen

De ontwikkeling van de zelfrijdende vrachtwagen door Uber is van de baan. Het bedrijf wil zich gaan focussen op autonome auto’s voor personenvervoer. Dat staat in een e-mail van het hoofd van de afdeling van zelfrijdende voertuigen naar zijn personeel, meldt TechCrunch.

“Ik heb liever dat we samenwerken als een team, in plaats van twee groepen die naast elkaar werken aan verschillende platformen voor voertuigen”, aldus de e-mail.

“Ik weet dat we allemaal supertrots zijn op wat het Trucks-team voor elkaar heeft gekregen, en we blijven zien dat de ongelofelijke belofte van autonome technologie toegepast wordt op het verplaatsen van vracht in het hele land. Maar we geloven dat we ons het beste kunnen focussen op het maken van autonome software voor passagiers. Op dit moment moeten we ons focussen op een team, met een duidelijke doelstelling.”

Levandowsky

De ontwikkeling van de autonome vrachtwagens begon in 2016, toen Uber de start-up Otto overnam. Het bedrijf werd opgericht door voormalig Google-werknemer Anthony Levandowsky. Levandowsky zou echter bedrijfsgeheimen van Google hebben gestolen en hebben meegenomen naar Otto.

Via Otto kreeg Uber die geheimen dus ook in handen. Daar kwam een rechtszaak over, die in februari geschikt werd.