Deelplatform Peerby crowdfundt 1,5 miljoen euro binnen enkele dagen

Het Nederlandse deelplatform Peerby heeft binnen enkele dagen ruim 1,5 miljoen euro opgehaald door middel van crowdfunding. De campagne ging afgelopen vrijdag van start via OnePlanetCrowd. Een dag later had het bedrijf al één miljoen euro binnengehaald en later werd ook de grens van 1,5 miljoen euro bereikt.

Daarom zegt het bedrijf vandaag het streefbedrag eenmalig te willen verhogen naar 2 miljoen euro. Door een bedrag te investeren via OnePlanetCrowd versterkt de persoon een lening aan het bedrijf, waarna Peerby het binnen vijf jaar kan omzetten in aandelen of de lening terug te betalen.

Peerby werd in 2012 gelanceerd in Amsterdam. Op het platform kunnen mensen voorwerpen van elkaar lenen of huren. Met het geld dat nu is opgehaald, wil het bedrijf uitbreiden binnen Nederland, maar ook internationaal gaan. Het bedrijf wil onder andere naar Londen en de Verenigde Staten staan New York, Chicago, San Fransisco en Los Angeles op de planning. Mocht het uiteindelijke streefbedrag van 2 miljoen euro ook gehaald worden, dan wil Peerby zijn platform in tien Noord-Amerikaanse steden uitrollen.