Dell introduceert gamelaptops en virtualreality-headset

De afgelopen weken waren er behoorlijk wat evenementen en Dell heeft in die tijd niet stilgezeten. Tijdens Gamescom in Keulen, IFA in Berlijn en PAX West in Seattle heeft het bedrijf diverse nieuwe producten onthuld. Denk bijvoorbeeld aan een virtualreality-headset en premium support-diensten voor gaming pc’s.

Tijdens IFA hebben Microsoft en Dell samen hun eerste virtualreality-bril (of zoals Microsoft het noemt: Mixed Reality) onthuld. Het gaat om de Dell Visor, die samen gaat werken met het Windows Mixed Reality-platform. De headset heeft een vizier dat je omhoog kunt doen.

Van kabels heb je weinig last, want die worden naar de achterkant van je hoofd geleid. Daardoor moet je meer bewegingsvrijheid hebben. De headset maakt verder gebruik van dezelfde technologie als de Microsoft HoloLens, bijvoorbeeld inside-out tracking camera’s die een 360 graden panoramische weergave geven. De bijbehorende controllers geven je 6 graden aan bewegingsvrijheid.

De Dell Visor is vanaf 17 oktober te koop voor 344,54 euro. De losse controllers kosten 98,99 euro.

Dell-Visor

Game like you mean it

Voorde serieuze gamers is onder meer de Area-51 geïntroduceerd. Deze computer heeft de nieuwe Intel Core X-series-processor en is volgens Dell ontworpen om de beste prestaties te leveren. De computer is ideaal als je gebruik wilt maken van 4K of VR, stelt het bedrijf. De computer zou verder zo stil zijn dat je de gehele nacht kunt gamen, zonder dat het gehele huis wakker wordt.

Daarnaast is de Area-51: Threadripper Edition onthuld. Deze desktop bevat de eerste 16-core processor van Alienware en ondersteunt tot 1125W voor graphics. Ook leuk is dat de computer geen normale rechthoekige vorm heeft, maar een driehoek is. Door een gaaf ontwerp past het apparaat ook nog eens goed in je kamer.

Beide apparaten zijn nu al te koop. De Area-51 is vanaf 1.999 euro te koop, de Threadripper Edition vanaf 2.769 euro.

Randapparatuuur

Een desktop is natuurlijk niets zonder de juiste randapparatuur, en ook hier heeft Dell voor gezorgd. Zo is er een 25 inch gaming monitor van Alienware beschikbaar geworden. Daarin zit de NVIDIA G-SYNC of de AMD FreeSync. De monitor heeft snelle refresh rates en AlienFX-verlichting waarmee je elke game optimaal zou beleven. De monitor kost 418 euro.

Daarnaast zijn er twee toetsenborden onthuld: de Alienware Advanced Gaming Keyboard en het Pro Gaming Keyboard. Beide toetsenborden hebben mechanische toetsen. Volgens Dell zorgen die voor precieze, responsieve en consistente toetsaanslagen. De toetsenborden zijn te koop voor 99 en 139 euro.

Premium Support Plus

Mocht je nou problemen krijgen met je apparatuur tijdens het gamen, dan kun je Dell voortaan altijd bereiken via Premium Support Plus. De dienst biedt onder meer 24/7 telefonische ondersteuning en on-site-service na diagnose op afstand. Ook is er ondersteuning voor je hardware en software.