Detective by charlie vertelt je binnen een paar seconden alles wat je over iemand moet weten

onderzoek

Stel je een knop voor die je meteen alles over een persoon of object kan vertellen. Dat is precies wat de kunstmatige intelligente bot Detective by Charlie doet. De bot zoekt alles op wat je wilt weten, net zoals een echte detective dat zou doen.

Als een echte detective

Detective gebruikt natural language processing (NLP) en kunstmatige intelligentie om in een paar seconden alles over iets of iemand te vinden. NLP is een methode die gebruikt wordt om spraak of geschrift te herkennen. En omdat Detective zinnen begrijpt, kan de bot sneller verbanden leggen tussen verschillende data.

CEO van het bedrijf, Aaron Frazin, demonstreerde voor The Next Web in een video hoe de bot te werk gaat. In dit geval wordt alle informatie over taxidienst Uber opgezocht.

In slechts een paar seconden komt Detective alles te weten over Uber. De bot identificeert CEO Dara Khosrowshahi en vindt zijn LinkedIn pagina en Twitter accounts. De bot ontdekt zelfs wat de grootste concurrenten van het bedrijf zijn. Dit laat zien dat Detective net als een mens kan denken en meteen de meest relevante zaken weet te vinden.

Standaard taken automatiseren

Frazin vertelt dat hij op het idee voor Detective kwam toen hem opviel hoeveel tijd sales medewerkers spenderen aan het onderzoeken van bedrijven. “We keken naar hoe sales mensen onderzoek doen – ze openden een aantal tabbladen, deden een telefoontje, en klikten de tabbladen vervolgens weer weg. Dit proces doet zich tientallen keren op een dag voor, en het is erg robotisch”, vertelt Frazin.

De bot Detective is op dit moment vooral gericht op verkopers en sales mensen. Frazin vertelt echter dat hij ook veel mogelijkheden ziet in andere vakgebieden. Hij geeft aan dat advocaten de bot willen toepassen voor het onderzoeken van zaken, werkzoekenden kunnen de bot gebruiken voor het samenvatten van bedrijfsinformatie, en zo zijn er nog vele andere mogelijkheden. Het is natuurlijk wel erg aantrekkelijk om alle informatie met een simpele druk op de knop te verkrijgen. Detective laat zien dat het mogelijk is om tijdverslindende taken te automatiseren.

Foto: Shutterstock.com