Deutsche Bank wil af van wachtwoorden als beveiliging

Deutsche Bank wil als een van de eerste banken ter wereld stoppen met traditionele wachtwoorden. Het plan is om ze te vervangen door biometrische beveiliging, waarbij DB vijftig verschillende factoren wil analyseren.

Dat schrijft The Financial Times. DB zou onder andere de vingerafdrukscanners en gezichtsherkenning willen inzetten, maar wil op andere onderdelen voor een behoorlijke revolutie gaan zorgen. Zo wil de bank bijvoorbeeld ook je locatie checken en kijken hoe je je telefoon vasthoudt. Op die manier willen ze er zeker van zijn dat alleen jij toegang kunt krijgen tot je bankrekening. De wachtwoorden of pincodes van veel mensen blijken namelijk nog steeds te eenvoudig te raden.

DB werkt bij de ontwikkeling van de benodigde tools samen met Callsign. DB’s innovatiemanager Nick Doddy legt uit waarom de idee├źn van de bank zo goed als foolproof zijn. “Stel dat je je arm breekt en dus je andere hand gebruikt, maar wel thuis bent, dan weten we dat je locatie klopt. Om in zo’n situatie zeker te zijn dat je daadwerkelijk zelf toegang tot je bankrekening wilt kunnen we in zo’n geval vragen om een gezichtsscan.”

De Duitse bank zou de technologie op dit moment al uitproberen en wil het in eerste instantie beschikbaar maken voor grote klanten en bedrijven. Als zij grote sommen geld moeten beheren is een beetje extra beveiliging immers meer dan welkom.