Met deze app wordt je gezichtsvermogen aanzienlijk verbeterd


Voor de mensen met een slecht gezichtsvermogen is er hoop, met de UltimEyes applicatie kan een gebruiker zijn zicht op makkelijke wijze verbeteren. De app, ontwikkeld door een neurowetenschapper aan de Universiteit van Californië, doet dit op een leuke manier door zijn gebruikers makkelijke opdrachten uit te laten voeren, zoals het klikken op moeilijk zichtbare mikpunten.

Door 8 weken lang elke week 25 minuten dit interactieve programma te doorlopen verandert de organisatie van je hersenen. De verwerking van informatie die wordt ontvangen door de ogen wordt zo getraind. Gebruikers worden betrokken en gestimuleerd de taken uit te blijven voeren door positieve feedback in de vorm van een puntensysteem.

De effectiviteit van de applicatie is onder andere getest op 19 baseball spelers van de zelfde Universiteit. De spelers die de UltimEyes gebruikten hadden een gemiddelde van 31% verbetering van hun gezichtsvermogen, bleek uit het onderzoek. De jongens konden de bal na het experiment beter aan zien komen, verbeterden hun zicht naar de zijkant, en gaven aan dat hun ogen minder snel moe werden. Ook op de lange termijn bleek er zichtbaar effect te zijn.

Niet alleen voor mensen met een slecht gezichtsvermogen, maar ook mensen waarvoor een goed zicht van belang is (bijvoorbeeld atleten), kan de applicatie dus erg interessant zijn.

De UltimEyes is beschikbaar op iOS en kan voor 5.99 dollar worden gekocht in de App Store.