Deze draadloze oordopjes zijn een veelzijdige fitness tracker

Daar is de Dash dan eindelijk, de draadloze oordopjes met ingebouwde mp-3 speler en fitness tracker. Het Duitse bedrijf Bragi presenteerde de oordopjes tijdens de CES in Las Vegas dit jaar. Bragi speelt hiermee in op de trend van ‘earables‘.

De Dash, zoals de oordopjes worden genoemd, is hiermee de eerste draadloze ‘headset’ met ingebouwde muziekspeler en verschillende fitness tracking mogelijkheden. De muziekspeler bevat 4GB geheugen, wat voldoende moet zijn voor ongeveer 1000 nummers. Via een gevoelig oppervlak is de Dash te bedienen via horizontale en verticale bewegingen en door te ’tappen’. Hiermee kun je tussen verschillende tracks switchen of het volume aanpassen. Of de bediening heel handig is tijdens het hardlopen is de vraag, maar het scheelt weer een hoop gedoe met draden en sportbanden.

Bragi-Dash

Daarnaast zijn de oordopjes uitgerust met een accelerometer om snelheid en afgelegde afstand te meten tijdens het hardlopen of fietsen. Ook kun je via de Dash het aantal rondjes bij houden of het aantal gezwommen baantjes en is het apparaatje in staat om de lichaamstemperatuur en de hartslag te meten. Hierdoor mag de Dash zich meten met de andere activity trackers.

De Dash bevat een ingebouwde 100 mAh batterij met een gebruikersduur van ongeveer drie uur. De batterij is binnen een uur weer volledig opgeladen.

Je kunt de oordopjes vanaf april 2015 kopen voor een prijs van ongeveer $300. Wil je nu al een pre-order plaatsen? Dan kun je dat doen via de website van Bragi.

ces-2015-banner-eventwall