Deze drone gaat het regenwoud redden

Een Brits bedrijf wil het regenwoud redden door drones strategisch in te zetten, zodat de drones op bepaalde plekken zaden kunnen planten. Martin Tengler van BioCarbon Engineering laat aan de BBC weten dat deze drones het regenwoud moeten gaan redden.

Het doel van BioCarbon Engineering is simpel: één miljard bomen per jaar planten. Dit is noodzakelijk omdat het planten van zaden op de traditionele manier te langzaam gaat: het tempo waarmee bomen door de industrie worden gekapt is niet bij te houden door degene die de bomen opnieuw planten. Er worden namelijk 26 miljard bomen per jaar gekapt.

Daarom heeft het bedrijf een drone ontwikkeld die zelfstandig zaden naar de grond kan ‘schieten’. Het mechanisme lijkt op het mechanisme van een paintbalgeweer, de zaden worden naar de grond geschoten in een soort van ronde beschermbal. Als de zaden enkele meters boven de grond zijn worden de zaden los gelaten uit de ronde beschermhoes. De drones worden overigens niet alleen gebruikt om de zaden af te schieten, ze brengen ook het landschap in kaart. Zo kan het bedrijf heel precies een route uitstippelen voor de drones.