Deze drone met camera is zo klein dat hij niet geregistreerd hoeft te worden

Sinds enkele weken zijn drone-eigenaren in de VS verplicht om hun drone te voorzien van een ‘nummerbord‘ door ze aan te geven bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Ook in de EU is dat soort wetgeving ophanden. Dronefabrikant Axis heeft nu een Axix Vidius ontwikkeld die zo klein is dat hij niet geregistreerd hoeft te worden.

De Axix Vidius is zo’n 3 bij 3 centimeter groot en daarmee is hij niet veel groter dan de palm van je hand is. Hij schiet videobeelden met een kwaliteit van 420p en kan -als er wifi in de buurt is- ook livestreamen naar bijvoorbeeld je telefoon. Hij is in 20 minuten via een USB-aansluiting op te laden en kan dan zo’n 7 minuten door de lucht vliegen.

Omdat de Vidius zo klein is hoeft hij dus niet geregistreerd te worden. De Vidius is echter niet de kleinste drone van Axix, de Axix Aerius is nog kleiner omdat deze geen functie voor het livestreamen van beelden bezit. Alle twee de drones komen met een controller. Nadeel van de kleine afmeting is dat hij heel slecht te besturen is wanneer er ook maar een klein beetje wind staat.

Wanneer je de Axix Vidius nog voor 7 januari bestelt kost hij slechts 75 dollar, daarna kost de mini-drone $95.