Deze FPS speel met je smartphone in de echte wereld door augmented reality

Een first person shooter die je op je smartphone kunt spelen door augmented reality: daar hebben veel mensen wel oren naar. Op crowdfundplatform Indiegogo wordt het project, Father.IO genaamd, uitbundig gesteund. Het streefbedrag van 50.000 dollar werd binnen 24 uur  behaald.

Father.IO presenteert zichzelf als ’s werelds eerste real life massive multiplayer first person shooter. Je kunt het spel spelen door middel van een Inceptor, een stukje hardware dat je aan je smartphone koppelt. Door middel van augmented reality wordt je smartphone het interface, maar is de echte wereld het speelveld. Het spel bestaat uit twee teams: Humans en de Evolved, die tegen elkaar strijden en wereldwijde missies moeten voltooien.

Daarnaast is het mogelijk om verschillende gebieden te claimen, waarmee je grondstoffen kunt verzamelen, die je vervolgens kunt gebruiken om wapens of munitie te kopen. Father.IO wil de echte wereld ook een prominente strategische rol laten spelen: een gebied met een bank erin kan bijvoorbeeld gebruikt worden om veilig grondstoffen op te slaan en in een gebied met een ziekenhuis genees je sneller.

Inmiddels heeft Father.IO al vier keer zoveel geld opgehaald als het oorspronkelijke streefbedrag. Met extra geld wil het bedrijf meer opties uitbrengen, zoals een grote hoeveelheid wapens en de ondersteuning in andere talen. De Indiegogo-campagne loopt nog twee weken en de makers hopen hun eerste Inceptors na de zomer te kunnen verschepen.