Deze mini-computer laat je het licht aan doen door met je handen te klappen

Huishoudelijke apparaten bedienen door middel van bewegingen? Het kan met de draagbare mini-computer HIRIS. Het kleine apparaatje stelt je in staat om alle apparaten in huis, die verbonden zijn, te bedienen met je pols.

Wil je bijvoorbeeld het licht aan doen? Dan kun je de lamp zo instellen dat het licht aan gaat als je in je handen klapt. Is het licht te fel, dan dim je het vervolgens even door met je pols te draaien. Ideaal voor de ‘luie’ personen onder ons.

De makers van HIRIS richten zich op meerdere doelgroepen. Er zullen daarom twee verschillende varianten van HIRIS wearables verschijnen: de Core en de Tracker.

De Core is meer dan een activity tracker, horloge en GPS apparaat. Met de Core kun je meerdere activiteiten meten zoals de hartslag, het aantal verbrande calorieën en het aantal gezette stappen. Daarnaast kan je met de Core andere technologische apparaten bedienen zoals je smartphone, smart TV en andere verbonden apparaten. Dat doe je niet via de HIRIS zelf, maar op basis van bewegingen.

De Tracker is meer gericht op de sportfanaat. Door het compactere model is de Tracker ideaal om mee te sporten en het apparaat kan specifiekere sportactiviteiten meten. Zo is het mogelijk om je techniek, revalidatie of zelfs performance bij te houden. Uiteraard is de Tracker te verbinden met een smartphone en is de Tracker water-resistent.

20150119090115-core_e_trackere_separate-02.jpg

De HIRIS is gelanceerd als crowdfunding project op Indiegogo en heeft als doel om 80.000 dollar op te halen. De eerste donateurs kunnen de Core bestellen voor een prijs van 164 dollar.

Naar verwachting zal het product in september op de markt verschijnen, mits het doel wordt bereikt.20150119115959-schermate