Deze NFC-ring ontgrendelt al je apparaten

NFC Ring

Waarom een wachtwoord invoeren, als je ook gewoon een apparaat met je eigen hand kunt ontgrendelen? Dat is het idee achter de NFC Ring op Kickstarter. Dit subtiele sieraad bevat een NFC-ontvanger, waardoor ieder ander apparaat ziet wanneer jij hem vasthoudt.

Het idee achter de NFC Ring is subtiel. Door een apparaat vast te houden met je hand, is deze direct in de buurt van de ingebouwde NFC-ontvanger. Het apparaat in kwestie weet daarom dat hij in veilige handen is, waardoor deze meteen kan worden ontgrendeld. Dat werkt volgens de makers met bijvoorbeeld Android-telefoons, laptops met NFC-ontvanger en zelfs met bepaalde deursloten.

Helemaal nieuw is de NFC Ring niet: het slimme sieraad verscheen eerder al eens op de markt, ook met een ingebouwde NFC-ontvanger. De nieuwe versie is echter een stuk veelzijdiger. Zo heeft de nieuwe ring twee NFC-tags, die je allebei voor iets anders kunt programmeren. Daarmee is het mogelijk om met de onderkant van de ring je voordeur te ontgrendelen, terwijl de bovenkant je telefoon ontsleutelt. Dankzij een krachtiger signaal werkt de ring nu op 5 centimeter afstand.

Schermafbeelding 2015-10-06 om 10.22.52

Het duurt nog even totdat de NFC Ring in de winkels ligt. De makers zamelen op dit moment geld in via Kickstarter, waar ze 57.000 pond (circa. 77.000 euro) willen inzamelen. Voor 23 pond (31 euro) wordt de ring je kant opgestuurd, mits het project succesvol is. Maar dat zal pas eind dit jaar gebeuren.