Deze pop-up zonnepanelen kunnen overal worden neergezet voor instant stroom

Zonnepanelen zijn een duurzame manier om electriciteit op te wekken, alleen meestal zijn ze na installatie redelijk locatiegebonden. Je kunt ze immers niet even snel van je dak afhalen en meenemen naar de camping. Maar met dit pop-up zonnestation is precies dat, wél mogelijk.

De PowerCube is een soort aanhangwagen die je achter je auto koppelt. Op de gewenste plek klap je de vouwwagen uit, zodat alle 10 de zonnepanelen maximale straling kunnen opvangen, die vervolgens wordt omgezet naar stroom.

Doordat zonnepanelen nu mobiel zijn geworden, ontstaan belangrijke nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld derde wereld landen, waar stroom schaars is. De PowerCube is in allerlei vormen te leveren, en kan bijvoorbeeld een waterfaciliteit, school, ziekenhuis of winkel van stroom voorzien.

3032159-inline-ecos-powercubehumanitarian-application-image

Het zonnestation is van afstand te besturen, en is vrij eenvoudig te installeren. Op het moment dat bijvoorbeeld slecht weer nadert, is het systeem zo ook weer snel in te klappen zodat het geen schade oploopt door wind of regen.