Deze robotcamera geeft je instructies hoe je iets moet doen

Sinds de opkomst van instructievideo’s en tutorials komt het steeds minder vaak voor, maar nog altijd moeten we regelmatig iets uitleggen via de telefoon. Bijvoorbeeld als een vriend een probleem heeft met zijn computer en je via de telefoon het probleem mag verhelpen.

Om hier een eind aan te maken heeft Akarsh Sanghi een robotcamera ontworpen, waarmee je iemand anders toestemming kunt geven om realtime mee te kijken. Hierdoor hoef je niet langer op zoek naar instructievideo’s en hoef je ook niemand meer te bellen.

De Grasp, voortgekomen uit een schoolopdracht van Sanghi, plaats je via banden op de schouder, waarna je iemand kunt autoriseren om realtime met je mee te kijken. Via de microfoon kun je vragen stellen, waarna de persoon aan de andere kant van de lijn je instructies kan geven.

Grasp_4

De ‘instructeur’ krijgt via de software de mogelijkheid om de camera te bedienen, zodat hij niet afhankelijk is van de bewegingen van de ander. Daarnaast is de Grasp uitgerust met een laserstraal, zodat de instructeur eenvoudig iets kan aanwijzen. Doordat een persoon live kan meekijken en een goed overzicht krijgt van de kwestie, zijn problemen volgens Sanghi vele malen sneller en effectiever op te lossen.

Volgens Sanghi is het eerste prototype inmiddels gereed, maar is er nog veel werk aan de winkel voordat het product ook daadwerkelijk op de markt kan verschijnen. Zowel de software als de hardware zijn in acht weken ontwikkeld, maar de mogelijkheden zijn vooralsnog beperkt. Zo is de camera behoorlijk groot, zwaar en niet handig te dragen.

Gezien de functionaliteit van de camera zou het zo maar eens kunnen dat de camera geïntegreerd gaat worden in andere wearables. Zo zou een dergelijke camera eventueel gebruikt kunnen worden in auto’s, zodat beginnende bestuurders realtime gecoacht kunnen worden.