Deze robotkoffer volgt je automatisch op het vliegveld

Afgelopen jaren zijn er verschillende technologische ontwikkelingen geweest op het gebied van (reis)koffers. Ze focusten zich vooral op het bieden van de mogelijkheid om je koffer te volgen en het leveren van extra stroom voor bijvoorbeeld je smartphone doormiddel van een ingebouwde batterij. De koffer van NUA Robotics gaat nog een stapje verder dan dat.

Alex Libman, CEO en mede-oprichter van NUA Robotics presenteerde aan Mashable een koffer die je overal volgt waar je heen gaat. Libman vertelt:

Elk object kan slim en robotachtig zijn, wij willen deze robots integeren in het dagelijks leven

De koffer gebruikt een camera en legt via bluetooth verbinding met een app op de smartphone van de eigenaar. Hierdoor weet de koffer waar de eigenaar is en kan hij vervolgens moeiteloos de eigenaar volgen op in ieder geval vlakke oppervlakten.

Mashable laat weten dat het product dat zij hebben gezien, zich nog wel overduidelijk in de testfase bevindt, maar Libman laat weten dat het doel is om de koffer aankomend jaar op de markt te brengen. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat de technologie niet alleen handig is voor koffers, maar ook voor bijvoorbeeld winkelwagentjes die je automatisch volgen.