Deze robotvinger maakt je huis iets slimmer

In de race om oude apparaten en huizen slimmer te maken heeft een Zuid-Koreaanse startup een robotvinger ontwikkeld die op commando knoppen kan indrukken. Het concept ziet er nogal omslachtig uit, maar volgens de ontwikkelaars is het een logische stap om bijvoorbeeld lichten in het huis, je printer of een stereoset mee aan en uit te zetten.

Naran, het bedrijf achter de Microbot Push, laat zien wat de robotvinger allemaal kan in een demonstratievideo. Het product verschijnt 9 november op crowdfundingplatform Indiegogo en is te zien op de techshow CES in januari.

Om ook buitenhuis controle te hebben over je apparaten, heb je een tweede product nodig, namelijk de Prota. Deze hub functioneert als slim hart voor de Push en herkent automatisch robotvingers die je ergens aansluit in je huis. Omdat de Prota in verbinding staat met het internet kun je vanaf iedere locatie je apparaten bedienen. Zonder de Prota werken de robotvingers ook, via bluetooth.

Microbot Push

Hoewel de Push er aandoenlijk uitziet, is het niet de meest handig oplossing. De robotvinger is statisch, wat betekent dat je bijvoorbeeld voor een lichtschakelaar twee Pushes nodig hebt om het licht aan en uit te zetten. De batterij van de Push gaat overigens zes maanden mee.