Deze router wil geavanceerde functies toegankelijk maken

Luma router

Het zal de handigsten onder ons bekend in de oren klinken: je kunt een router zo aanpassen, dat je bijvoorbeeld webverkeer thuis in de gaten kunt houden. Heb je wat repeaters of andere routers? Dan kun je die allemaal met elkaar verbinden om het signaal thuis te versterken. Handige trucs voor geavanceerde gebruikers, maar de gemiddelde mens doet er haast niks mee. Je hebt namelijk aardig wat technische kennis hiervoor nodig. De Luma-router wil deze geavanceerde functies daarom toegankelijker maken.

De Luma gaat 99 dollar kosten, maar zal ook in een pakket met 3 beschikbaar voor 249 dollar. Door de drie Luma’s door het huis te verspreiden, zetten ze gezamenlijk één Wi-Fi-netwerk op waartussen een apparaat slim zal overschakelen. Een verbonden apparaat zal ook automatisch wisselen tussen 2,4GHz en 5GHz.

De gehele router is in te stellen en te bedienen vanuit een bijbehorende smartphone-app. Hiermee is het mogelijk om iemand toegang te geven tot het netwerk bij een verbindingspoging, waardoor er geen wachtwoord vereist is. Daarnaast laat de app van ieder apparaat zien welke websites worden bezocht. Handig voor ouders, maar wellicht een privacyzorg als je met andere volwassenen in huis woont. De meekijkfunctie zou namelijk ook prominent in de app staan.

Het duurt wel nog even totdat de Luma wordt verkocht. De router is aangekondigd, maar je kunt hem alleen nog maar reserveren. De verkoop begint ergens in 2016.