Deze slimme automaat kan jou herkennen en biedt producten op maat


Dagelijks kom je in de kantine van je werk voor een goede (?) kop koffie of een lekker snack. Maar hoe goed kent de automaat jou na al die jaren eigenlijk? De slimme automaat van SAP zou in ieder geval precies weten waar jij zin in hebt.

Het bedrijf ontwikkelde een netwerk van slimme, verbonden automaten die in de nabije toekomst gebruik zullen gaan maken van gezichtsherkenning, NFC en een lidmaatschap programma. Hiermee kunnen consumenten worden herkend, en producten op maat worden aangeboden.

De slimme automaten, voorzien van een levensgroot touchscreen, zullen cloud technologie en data analyse gebruiken om bijvoorbeeld de voorraad van de machines bij te houden of kapotte automaten te registreren en snel te laten repareren.

Daarnaast zou de automaat demografische kenmerken als leeftijd en geslacht kunnen herkennen. Op basis van je (betaal-) gegevens is de automaat in staat je producten aan te bieden gebaseerd op eerdere aankopen. Ook zouden de machines het aantal personen voor de automaat kunnen bepalen en hierop in kunnen spelen.

Gebruikers kunnen op verschillende manieren voor hun items betalen; de machine accepteert zowel NFC betalingen, creditcard, cash en e-wallets. Doordat verschillende machines via de cloud met elkaar zijn verbonden wordt je als gebruiker overal herkend. Zo hoef je nooit meer jou favoriete koffie of snack in te voeren, de machine heeft het al voor je klaar staan!