Deze slimme broek helpt hardloopblessures voorkomen

In de strijd om de beste wearable te creëren komt Lumo met een slimme sportbroek, die uitgebreide informatie over je hardloopsessie meet en toont. Via een app op je smartphone krijgt je realtime feedback van de sensor die in de band van de sportbroek zit verwerkt. Ook helpt de slimme broek hardloopblessures voorkomen.

Volgens Lumo is dat de ideale plek voor een sensor als het op hardlopen aankomt. De Lumo Run kan onder andere het aantal stappen per minuut meten, zien in hoeverre je lichaam van de rond stuitert, hoe lang je met iedere stap in contact bent met de grond en diverse andere belangrijke variabelen. Het meetproces is in samenwerking met de universiteit van Loughborough ontworpen.

De app die je nodig hebt om de Lumo Run-broek te kunnen gebruiken is beschikbaar voor iOS en Android en geeft je een rijke weergave van alle statistieken. Maar door middel van een stemcoach geeft de app de hardloper ook realtime feedback. Zo wordt je op de hoogte gehouden als je op het punt staat om een persoonlijk record te verbeteren of juist moet letten op één van de variabelen.

Sportblessures voorkomen

De sensort die in de slimme broek zit, gaat één maand mee voordat hij weer opgeladen moet worden. Hij is waterdicht en kan zelfs meegewassen worden. De Lumo Run-broek is verkrijgbaar in een mannen- en vrouwenmodel en is momenteel verkrijgbaar voor 99 dollar.