Deze slimme camera van Furbo houdt je hond in de gaten en geeft hem snoepjes

Furbo camera

Er zijn tegenwoordig genoeg camera’s die je hond in de gaten kunnen houden als jij er niet bent. Maar er zijn er weinig zo slim als die van Furbo. Deze camera laat je namelijk niet alleen communiceren met je huisdier, maar ook snoepjes naar hem of haar gooien. Daarnaast geeft hij een notificatie als je puppy vreemd of leuk gedrag vertoont, meldt TechCrunch.

Volgens Furbo zelf is dit de eerste hondencamera met kunstmatige intelligentie. Aan de hand van machine learning en computer vision herkent het apparaat het als je hond aan het kauwen of ijsberen is, of als hij met een andere hond speelt.

Daarnaast maakt de camera automatisch een foto van je hond als hij de camera in kijkt. Komt er iemand langs, bijvoorbeeld de hondenuitlater? Dan krijg je een notificatie. Je hond hoeft zich dus nooit meer eenzaam te voelen als jij van huis bent, en jij weet altijd precies wat je favoriete dier doet!

Furbo

De Furbo komt met een 1080p HD-camera met 4x zoom en een 160 graden wide-angle lens. Ook heeft de camera nachtvisie en er zit een container aan vast waar meer dan honderd snoepjes in passen.

Het apparaat is vooralsnog niet in Nederland te koop, maar wel in Duitsland. Daar kost het apparaat 199 euro.