Deze slimme cocktailset met bluetooth verbinding helpt jou om de perfecte drankjes mixen


Altijd al een goede cocktail bartender willen zijn om de perfecte drankjes te shaken voor je gasten, maar weet je niet waar je moet beginnen of kom je niet verder dan dat ene Mojito recept? Dan is deze nieuwe slimme cocktailset wellicht wat voor jou!

Het zogenaamde Connected Cocktail Project is ontworpen door het Amerikaanse designbureau Altitude en bestaat uit een serie van intelligente flessendoppen die door middel van bluetooth verbonden zijn aan een smartphone app. Het project helpt amateurs in het maken van cocktails door ze allereerst stap voor stap te begeleiden in het maakproces van hun favoriete drankje.

3029346-inline-studio4

Dit gebeurt niet alleen via concrete instructies op de bijbehorende applicatie, ook de slimme flesdoppen helpen een handje mee. Het systeem laat namelijk de flessendoppen oplichten in de volgorde van benodigde ingrediënten voor je recept. Een slim meetsysteem in elke dop is vervolgens in staat om automatisch de perfecte hoeveelheid drank af te meten. Altitude vertelt:

If all you do is make the same Manhattan every Friday, this isn’t for you, but if you’re a beginner who wants to explore the universe of cocktail recipes, or even a cocktail master who just wants to track the ingredients in his bar, we think this is a product you would want.

Daarnaast is het systeem in staat de inhoud van je drankenkast bij te houden; de applicatie weet dus precies hoeveel en wat voor een alcoholische dranken je in huis hebt, en wat voor een lekkere cocktails je hiermee kunt maken. Ook is het systeem in staat om nieuwe drank te bestellen wanneer een fles bijna leeg is.

3029346-slide-stemapp2

Hoewel het nog om een conceptversie gaat heeft Altitude al eerder soortgelijke producten ontwikkeld en op de markt gebracht, zoals Margaritaville. De vraag is of mensen wel behoefte hebben aan een dergelijk systeem: hoewel het een leuke manier is om goede, professionele cocktails te leren maken kun je je afvragen of het niet veel leuker is om op eigen gevoel en smaak je favoriete drankje te maken in plaats van je te laten leiden door technologie.