Deze slimme waterfles werkt samen met Fitbit

Thermos Smart Lid

De app van activiteitentracker Fitbit gaat bijhouden hoeveel je op een dag drinkt, maar daar komt geen enkele fitnessband of andere wearable aan te pas. In plaats daarvan is Fitbit een partnerschap aangegaan met de makers van Thermos, een ‘slimme’ waterfles die iedere gedronken slok vastlegt.

Toegegeven, de Thermos kan ook op zichzelf bijhouden hoeveel je drinkt. Daarvoor gebruikt de waterfles al enige tijd de Thermos Smart Lid-app.

De samenwerking met Fitbit maakt het gebruik van de Thermos echter een stuk praktischer. Je hoeft niet langer je watergebruik in de ene app vast te leggen, om het vervolgens over te tikken in de ander. In plaats daarvan worden je gemaakte stappen en waterconsumptie allemaal ondergebracht in de Fitbit-app.

Door op deze manier al je data in één app te verzamelen, heb je er ook sneller wat aan. Je kunt immers je waterinname vergelijken met je activiteit, en desnoods zelfs je gewicht in de app vastleggen. Hierdoor worden je dagelijkse bezigheden meteen een stuk duidelijker.

De Thermos-fles zal vanaf november worden verkocht op de website van de makers, maar ook bij het Amerikaanse Amazon en Target. Daar zal hij voor 60 dollar over de toonbank gaan. En Nederland? Hier zijn nog geen verkopers bekendgemaakt, maar we vermoeden dat je de fles binnenkort wel ergens kunt kopen.