Deze tracker waarschuwt als er teveel urine in je zwemwater zit

De kans is groot dat je de komende dagen een zwembad opzoekt om even lekker af te koelen. De kans is ongeveer net zo groot dat je dat zwembad moet delen met tientallen, zo niet honderden andere mensen.

We hebben geen wetenschappelijk bewijs, maar de kans is aanwezig dat een of meerdere mensen hun behoefte doen in jouw zwemwater. En daar word je natuurlijk niet vrolijk van, want het is niet alleen vies, maar ook behoorlijk slecht voor je ogen. Het is dan ook zeker het overwegen waard om Drop mee te nemen naar het zwembad. Dit kleine apparaatje zit vol sensoren, zodat het pH-niveau van het water gemeten kan worden. Deze gegevens zie je vervolgens terug in een app, zodat je weet of het hygiënisch verantwoord is om een duik te nemen.

Je kunt de gegevens nog accurater maken door in de app te zetten hoe groot en diep het zwembad is, zodat meteen duidelijk is hoeveel water er is. Drop houdt niet alleen voor je bij hoeveel urine er in het water zit, maar vertelt je ook wanneer er iemand in het zwembad springt en wanneer je wat meer chloor nodig hebt. Deze laatste twee functies zijn echter vooral handig als je een eigen zwembad in de achtertuin hebt.

De Drop heeft slechts één probleem: zijn prijs. Het is natuurlijk handig dat je kunt zien of het water fris genoeg is om in te zwemmen, maar om daar 199 dollar voor te betalen… De uiteindelijke versie zal met een aanschafprijs van 299 dollar zelfs nog duurder zijn, want vooralsnog is de urine-meter alleen verkijgbaar via Kickstarter. Daar is tot nu toe 27.000 dollar opgehaald, terwijl de initiatiefnemers hopen dat backers binnen negen dagen in totaal 100.000 dollar geïnvesteerd hebben. Er is dus nog wel wat geld nodig.