Deze wearable geeft je een elektrische shock zodra je Facebook opent

Er zijn genoeg wearables die goed gedrag stimuleren, dus waarom niet eentje die je slechte gewoonten juist afleert? Enter Pavlok, een armbandje dat je een elektrische shock geeft zo gauw je iets doet wat je productiviteit niet ten goede komt.

Bedenker Maneesh Sethi kwam op het idee van de Pavlok (inderdaad, een verwijzing naar de Russische psycholoog Pavlov) toen hij een medewerker aannam die hem een klap moest gevenĀ elke keer dat hij Facebook opende op zijn laptop. Dat leverde hem naar eigen zeggen zoveel meer arbeidsproductiviteit op, dat hij het concept naar een compacte wearable vertaalde.

Screen Shot 2014-07-24 at 15.58.06

Alhoewel de website een beetje twijfelachtig aandoet, lijkt de Pavlok vooralsnog geen hoax te zijn, het product moet in 2015 grootschalig op de markt verschijnen. Tot die tijd kunnen geinteresseerden zich inschrijven voor een test exemplaar en zich aanmelden voor toegang tot de developer API. Volgens Sethi valt met de Pavlok allerlei gedrag af te leren, van slechte eetgewoonten tot te laat opstaan. Hoe dat technisch precies in zijn werk gaat, moeten we nog even afwachten tot het product daadwerkelijk gereleased wordt.