Deze wearable zet je stappen om in extra accuduur voor je smartphone

Terwijl we genoeg apps en wearables zien die je willen motiveren om meer stappen te zetten, hebben de makers van de Ampy misschien wel de sleutel tot echt succes gevonden. De compacte wearable zet je stappen namelijk om in extra accuduur voor je smartphone.

Dat moderne technologie een achilleshiel lijkt te hebben gevonden in de achterblijvende capaciteit van batterijen, was Ampy-oprichter Tejas Shastry niet ontgaan. “Ons startpunt was dan ook een oplossing zien te vinden voor dat probleem. En al snel kwamen we op het idee van kinetische energie omzetten”.

Een vaak genoemde doelstelling is 10.000 stappen zetten per dag. Met de Ampy zou dat genoeg beweging zijn om 3 uur batterij toe te voegen aan je smartphone. Een half uur hardlopen of een uurtje fietsen kunnen die tijd zelfs verdubbelen.

De Ampy heeft nu nog het formaat van een mp3-speler en weegt ongeveer hetzelfde als je smartphone. Je kunt hem om je arm dragen om alle bewegingen zoveel mogelijk te registeren tijdens het sporten of in je broekzak of handtas stoppen om hem minder opvallend te dragen gedurende de dag.

ampy_app

Uiteindelijk zou de technologie achter Ampy natuurlijk prima direct terug kunnen komen in andere hardware. Het is niet ondenkbaar de techniek toe te passen op een smartphone of smartwatch bijvoorbeeld. Dat is voor nu nog wat lastig, alsdus Shastry: “we zijn nu nog afhankelijk van bepaalde factoren, maar we hebben al wel kansen voorbij zien komen om het te testen, natuurlijk”.

De Ampy wist meer dan het drievoudige op te halen van hun gewenste $100.000 op Kickstarter en verschijnt in juni volgend jaar op de markt. Verkoopprijs zal dan rond de $100 liggen, met diverse uitbreidingsmogelijkheden.