Chinese taxidienst Didi Chuxing start deelplatform met elektrische auto’s

De Chinese taxidienst Didi Chuxing start een deelplatform met elektrische auto’s. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt, schrijft persbureau Reuters. Didi Chuxing gaat daarvoor samenwerken met twaalf automakers, waaronder lokale partners van Ford en Renault-Nissan-Mitsubishi.

Inwoners van China kunnen het deelplatform voor elektrische auto’s via een app gebruiken. Een bron van Reuters die bekend is met de samenwerking tussen Renault, Nissan en Mitsubishi zegt dat de automakers onderzoeken of zij elektrische auto’s voor het platform beschikbaar gaan stellen.

Didi Chuxing is de grootste speler op de Chinese markt voor taxidiensten. Het bedrijf zegt in 2020 in totaal een miljoen elektrische auto’s op de weg te willen hebben. In november zei het bedrijf dat 260.000 elektrische auto’s bij het platform zijn aangesloten.

Ook heeft het bedrijf plannen om laadpunten voor elektrische auto’s aan te leggen.

Overname rivaal Uber

In 2016 nam Didi Chuxing na een uitputtende strijd de Chinese tak van Uber over. Daarmee zou voor beide bedrijven een eind kunnen komen aan een lange en dure onderlinge concurrentiestrijd.

Begin dit jaar werd bekend dat Didi Chuxing ook een meerderheidsbelang in de Braziliaanse taxidienst 99 neemt. Daarmee vergroot het Chinese bedrijf de concurrentiepositie van zijn diensten in Zuid-Amerika, waar Uber ook actief is.

Foto: iphonedigital