Didi wordt de Chinese concurrent van Tesla in zelfrijdende auto’s

Het Chinese bedrijf Didi Chuxing wil de concurrentie aangaan met de beste ontwikkelaars van zelfrijdende auto’s. Dat meldt Quartz. Op nummer één ziet CEO van Didi, Cheng Wei, de zelfrijdende auto’s van Google. De concurrentie voor nummer twee gaat tussen Tesla, het eveneens Chinese Baidu en Didi. Wat hem betreft gaat Didi de strijd winnen.

Het transportsysteem van de toekomst

In eigen land heeft Didi zo’n beetje het monopolie op taxidiensten. Vorig jaar nam Didi de Chinese tak van Uber over. CEO Cheng Wei blijft doorgaan met het beconcurreren van Uber, maar ziet dat wel als een onderdeel van een grotere visie. Hij denkt dat degene die de beste zelfrijdende auto maakt, uiteindelijk het transportsysteem van de toekomst zal ontwikkelen.

Didi Chuxing wil zelfrijdende auto’s zelf inzetten

Cheng Wei denkt dat Didi de beste kaarten heeft om het spel te winnen. Didi Chuxing haalde al tien miljard dollar op aan investeringsgeld. Bovendien rijden er 21 miljoen auto’s rond waar het bedrijf data uit kan halen. In Didi’s onderzoekslab is talent aan het werk afkomstig van Uber en Google. Daar bovenop schreef Didi de Udacity challenge uit, een programmeerwedstrijd voor de software van de zelfrijdende auto.

In plaats van te focusen op het verkopen van zelfrijdende auto’s, wil Cheng Wei ze zelf inzetten als Uber. Ook kunnen de zelfrijdende auto’s maaltijden gaan bezorgen via Didi’s bezorgservice.

Ondertussen blijft Didi groeien. Naast de taxi- en bezorgdiensten, bouwt het techbedrijf een netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto’s in China. Ook investeerde Didi onlangs in Ofo, een deelfietsapp.