Digitaal fotolijstje voor opa’s en oma’s haalt automatisch foto’s op van Facebook of Instagram

Het liefst willen opa’s en oma’s de foto’s van ál hun kleinkinderen op hun schouw hebben staan, maar tegenwoordig worden de meeste foto’s niet meer geprint maar delen we onze kiekjes voornamelijk via onze online sociale netwerken. Iets waar niet alle grootouders kaas van hebben gegeten. Jammer, want nu missen ze een hoop leuke foto’s van hun familie!

Famatic wil deze ouderen – die niet actief zijn op Facebook of Instagram – helpen en heeft een digitaal fotolijstje ontwikkeld waarmee gebruikers heel gemakkelijk hun foto’s en video’s kunnen delen.

Het sociale fotolijstje heet Famatic en is in feite een combinatie van een digitale fotolijst en een versimpelde tablet. Via Facebook, Instagram of e-mail is het mogelijk om foto’s en video’s te delen met het lijstje zodat ze direct in beeld verschijnen. Grootouders kunnen via Famatic ook reageren op de content zonder dat ze een speciaal account hoeven aan te maken op een sociale netwerksite.

famatic-share

Famatic heeft een touchscreen en een ingebouwde accu waardoor de fotolijst ook los van het dockingstation kan worden gebruikt; opa en oma kunnen de foto’s dus op hun gemak op de bank bekijken. Op Kickstarter vertellen de makers:

We wilden niet dat Famatic een statisch apparaat zou worden waarop je alleen foto’s kan bekijken als je ervoor staat. Het moet een product zijn dat je op kan pakken en waarmee je interactie kan hebben.

Klinkt als een heel leuk cadeautje voor je ouders of grootouders; jij voorziet ze naast het apparaat ook nog eens van de content die ze ontvangen! De ultieme manier om ze op een leuke en makkelijke manier sociaal te betrekken bij allerlei gebeurtenissen zonder de tussenkomst van ‘ingewikkelde’ sociale media sites.

Schermafbeelding 2014-04-22 om 13.49.06

Via Kickstarter hopen de makers van Famatic 75.000 dollar op te halen voor de productie. Het fotolijstje zal 165 euro gaan kosten maar investeerders kunnen er al een ontvangen en laten bezorgen voor slechts 150 euro.

Schermafbeelding 2014-04-22 om 13.48.51