Dirty Lines is een grote hit op Netflix: maar is het ook waargebeurd?

Dirty Lines

Je hebt het vást wel voorbij zien komen: Dirty Lines. De serie staat al een paar dagen in de top 10 van best bekeken series op Netflix. Het gaat over de sekslijnen die in de jaren tachtig een grote hit werden, met daarin een paar grote namen. De serie speelt zich af in het Amsterdam van de jaren ’80 en de typetjes zijn allemaal lekker dik aangezet. Maar is het verhaal van deze serie eigenlijk waargebeurd?

Dirty Lines

De jaren ’80 zagen er nogal anders uit dan nu. Porno was niet zo makkelijk beschikbaar en toch wilden (vooral) mannen aan hun trekken komen. Hoe ze dat deden? Door middel van sekslijnen, dus. Dirty Lines vertelt het verhaal over de opkomst en het succes van de sekslijnen.

En om meteen antwoord op de vraag te geven: ja, de serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dat maakt de serie misschien wel extra bijzonder. De serie draait allemaal om het verhaal van Fred Saueressig. Hij stapte in 1987 in de wereld van sekstelefoonlijnen samen met zijn broers Harold en George Skene. De sekslijn werd een ongekend succes en de zaken gingen goed. Het geld stroomde binnen, maar zijn broers zagen hier maar weinig van terug. Fred vond het namelijk belangrijker om dit uit te geven aan dure kantoorgebouwen, luxe uitjes en etentjes en het vrouwelijke schoon.

Fred beschrijft zijn verhaal in het boek 06-Cowboys, waarin vooral duidelijk wordt dat het succes in het begin gigantisch was, maar uiteindelijk allemaal weer instortte.

Cast

We zien een aantal grote namen in de serie voorbij komen. Onder andere Abbey Hoes, Joy Delima, Charlie Dagelet, Benja Bruining en Eric van Sauers. De serie is gemaakt door Pieter Bart Korthuis, een naam die je misschien wel bekend voorkomt: hij schreef ook mee aan de scripts van Penoza.

Nog niets gezien van deze serie? Hij is zeker het kijken waard. Bekijk hier de trailer:

Beeld: Netflix