Discoverly: Nieuwe Chrome Plugin koppelt je Facebook en Linkedin data aan elkaar

Omdat Facebook en Linkedin zelf niet echt willen samenwerken, bedacht de nieuwe startup Discoverly een manier om je persoonlijke data op de twee platformen toch op een zinvolle wijze aan elkaar te koppelen. Op je Linkedin informatie valt immers een schat aan zakelijke info over mensen te vinden, terwijl Facebook juist een tegenovergestelde rol inneemt. En het koppelen van die informatie kan in de praktijk handig zijn, denken de bedenkers van Discoverly.

w640

Discoverly is een Chrome plugin. Na het installeren en opstarten vraagt de plugin je om je Facebook en Linkedin account te autoriseren. Na het beantwoorden van een aanvullend aantal vragen wordt je profiel geanalyseerd en krijg je te zien met welke mensen in je netwerk je qua karakter het meeste affiniteit hebt. Ook kun je een direct een aantal social infographics van je sociale netwerk maken om te zien waar er overlap zit tussen bijvoorbeeld je studievrienden en je huidige collega’s.

Voor recruiters is de tool mogelijk extra interessant omdat het inzichtelijk maakt welke vrienden je met een persoon deelt via Facebook of Linkedin. Het verruimt in zekere zin je netwerk, omdat het niet alleen naar je zakelijke contacten kijkt, maar ook naar de mensen die je privé of van vroeger kent. Daarmee is de tool ook waardevol voor starters op de arbeidsmarkt.

w640 (1)

Op dit moment is Discoverly nog in private beta, dus je zult nog even wachten tot je de tool zelf kunt installeren in Chrome. Op dit moment loopt er een test met 40 bedrijven die de tool testen voor HR doelstellingen. Dankzij deze zogenaamde corporate abonnementen hoopt Discoverly in de toekomst ook geld te gaan verdienen.