‘Disney deed geen bod op Twitter vanwege slechte reputatie’

Disney zou geen bod op Twitter hebben gedaan vanwege de slechte reputatie van het sociale netwerk. Dat schrijft Bloomberg op basis van ingewijden bij het management van Disney. Het pesten en ander onfatsoenlijk gedrag dat op Twitter plaatsvindt zou het familie-imago van Disney kunnen schaden.

Dat Twitter ook geen winst weet te maken speelde volgens de bronnen van Bloomberg ook een rol. Grote investeerders van Disney zouden contact gezocht hebben met Disney om hun ongenoegen te uiten over de mogelijke overname. Om een eventueel bod te onderzoeken, ging Disney te rade bij twee investeringsbanken in de Verenigde Staten. Uiteindelijk zag het dus af van een bod.

Twitter heeft al lang te kampen met problemen van internettrollen, die anoniem op het netwerk opereren en gebruikers lastigvallen. Het bedrijf heeft stappen genomen waardoor gebruikers zichzelf kunnen beschermen, maar de maatregelen hebben tot nu toe niet gezorgd voor een grote ommekeer.

Een overname van Twitter lijkt er niet meer in te zitten. Naast Disney hebben ook de andere kandidaten, Google en Salesforce, laten weten geen interesse te hebben. CEO Jack Dorsey zou er niet mee zitten. Hij zou zijn bedrijf er veel liever zelf bovenop willen helpen. Twitter zet de laatste tijd onder andere flink in op livestreams.