Disney heeft grote plannen rondom Star Wars: dit kun je allemaal verwachten

Star Wars, The Mandalorian
Het Starem>Star Wars-universum is flink uitgebreid sinds Walt Disney Lucasfilm heeft overgenomen. We kregen drie nieuwe films, een aantal toffe nieuwe series als The Mandalorian en binnenkort verschijnt The Book of Boba Fett. En de komende jaren komt er nog veel meer moois aan, inclusief stapels nieuwe films.

De afgelopen twee jaar hebben we vooral veel mooie series gekregen uit het Star Wars-universum, maar een nieuwe film hebben we al een tijdje niet meer gezien. De laatste was The Rise of Skywalker, die eind 2019 in de bioscopen verscheen. Daarna kwam natuurlijk de pandemie, waardoor veel projecten vertraging opliepen. Niet gek dus, dat veel fans zich nu afvragen wanneer we weer nieuwe films kunnen verwachten. En natuurlijk is iedereen nieuwsgierig naar de grote stapel series die nog moet verschijnen.

Het verhaal van Boba Fett

De eerste nieuwe content die nu op de planning staat is de Disney+-serie The Book of Boba Fett. Deze serie gaat over Boba Fett, de bekende bounty hunter uit de films en The Mandalorian. De serie speelt zich af na het tweede seizoen van The Mandalorian.

De bounty hunter en Fennec Shand proberen nu door de onderwereld van het universum te navigeren en komen uiteindelijk terug op Tatooine, waar we ooit kennismaakten met Luke Skywalker. Hier claimen ze het gebied dat ooit onder de macht van Jabba the Hutt viel.

The Book of Boba Fett verschijnt vanaf 29 december op Disney+. Vanaf dan verschijnt iedere week een nieuwe aflevering. In totaal heeft seizoen 1 zeven afleveringen.

2022: Andor, Obi-Wan Kenobi en The Bad Batch

Voor wie met smart op nieuwe films zit te wachten, hebben we slecht nieuws: de komende tijd komen er alleen nieuwe series uit. Maar dat zijn wel veelbelovende series. Volgend jaar verschijnt naar verwachting bijvoorbeeld Obi-Wan Kenobi, waarin Ewan McGregor zijn rol als Obi-Wan weer oppakt. En ja: ook Hayden Christensen keert terug als Darth Vader.

De serie speelt zich acht jaar na Revenge of the Sith af, wat betekent dat we zien wat Obi-Wan deed in zijn tijd op Tatooine, toen Luke nog jong was. Wanneer de serie precies verschijnt, is helaas nog onbekend. Maar op Disney+ is al wel een behind the scenes te bekijken.

In 2022 verschijnt verder de serie Andor, een prequel voor de film Rogue One. Deze serie – die ook op Disney+ verschijnt – is een spionagethriller in het Star Wars-universum, met onder meer Diego Luna als Cassian Andor en Alan Tudyk als de robot K-2SO. Maar helaas is ook van deze serie nog niet precies bekend wanneer hij verschijnt.

Tot slot heeft Star Wars in augustus bekendgemaakt dat het tweede seizoen van The Bad Batch in 2022 op Disney+ verschijnt. Deze serie gaat over een groep experimentele klonen die we kennen uit The Clone Wars. Helaas is nog niet bekend waar het tweede seizoen over gaat of wanneer we het mogen verwachten, maar hun verhaal gaat dus wel snel verder.

Gaat The Mandalorian nog verder?

Jazeker! The Mandalorian krijgt nog een derde seizoen, zo werd eerder al bevestigd. Het enige probleem is dat we niet precies weten wanneer. Zoals gezegd krijgen we eerst te zien wat er met Boba Fett gebeurt in The Book of Boba Fett, dat dus volgende week verschijnt.

Maar dat was niet het enige losse eindje aan het einde van het tweede seizoen van The Mandalorian. Hoe dat verhaal verder loopt, wordt naar verwachting volgend jaar pas duidelijk. Eén van de regisseurs van de show maakte in oktober bekend dat de opnames al begonnen zijn. Collider stelt dat het derde seizoen mogelijk aan het einde van 2022 verschijnt, maar dat is nog niet helemaal zeker.

2023: eindelijk weer een Star Wars-film (hopen we)!

Vier jaar na de laatste Star Wars-film verschijnt er eind 2023 dan eindelijk weer een nieuwe film in de bioscopen. Maar dit wordt waarschijnlijk geen Jedi-film. Nee, dit verhaal gaat – waarschijnlijk – over een groep beroemde X-Wing-piloten die we in verschillende boeken en games hebben leren kennen. De film wordt geregisseerd door Patty Jenkins, die ook Wonder Woman 1984 regisseerde.

Het slechte nieuws is helaas wel dat de release-datum nog niet helemaal zeker is. In november werd duidelijk dat de film vertraging op heeft gelopen. De bedoeling was dat de productie in 2022 van start ging, maar volgens The Hollywood Reporter lukt dat niet met de planning van Jenkins. De film is nu zelfs helemaal van het productieschema afgehaald, dus het kan zo zijn dat Rogue Squadron pas later verschijnt.

Nog vijf series in de maak

Disney heeft nog veel meer Star Wars-content in de maak, waaronder een aantal hele gave series. Maar helaas is daarvan nog niet bekend wanneer ze dan verschijnen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de serie Ahsoka, over het gelijknamige karakter. Voor deze serie keert Rosario Dawson terug als Ahsoka Tano en Hayden Christensen neemt de rol van Anakin Skywalker weer op zich. Veel details zijn echter nog niet bekend, helaas.

Maar nog een ander bekend karakter uit het Star Wars-universum krijgt een eigen serie: Lando Calrissian. De serie verschijnt op Disney+, maar dat is eigenlijk ook alles wat we tot nu toe weten. Het is nog niet eens bekend wie Lando precies gaat spelen. Maar de kans is groot dat daar wel snel meer bekend over wordt.

Verder wordt gewerkt an de serie The Acolyte, een serie die draait om een vrouw. De serie moet zich afspelen in een klein stukje van het universum en in de tijd van de High Republic. Star Wars maakte verder bekend dat de serie gemaakt wordt door de maker van Russian Doll, Leslye Headland.

Ook wordt gewerkt aan A Droid Story, dat logischerwijs over robots gaat. En ja: die robots zijn R2-D2 en C-3Po, maar er komt ook een nieuwe held in voor. Voor deze serie werkt het animatieteam van Lucasfilm samen met het visual effectsteam, om zo een speciaal Star Wars-avontuur op te zetten.

Tot slot wordt gewerkt aan een serie genaamd Rangers of the New Republic. De serie wordt gemaakt door John Favreau en Dave Filoni, die eerder samenwerkten aan The Mandalorian. Deze serie moet samenhangen met The MandalorianThe Book of Boba Fett en Ahsoka. Maar helaas heeft Variety gemeld dat de serie nu niet actief gemaakt wordt. Het is dus onduidelijk of de serie überhaupt nog komt en zo ja, wanneer dat dan is.

Er komen nog heel veel films

Naast al die series en Rogue Squadron komen er natuurlijk nog veel meer films aan. We weten in ieder geval dat er een film komt van J.D. Dillard (Sleight), een film van Marvel-baas Kevin Feige, een film van Taika Waititi (Finale van The Mandalorian seizoen 1) en een trilogie van Rian Johnson.

Geen van deze films heeft al een naam en van geen van de films is bekend waar ze precies over gaan. We weten dankzij IMdB alleen dat de film van Taika Waititi in 2025 moet verschijnen. Voor dit alles moeten we dus echt nog even geduld hebben.

Beeld: Disney