Disney maakt Finding Dory geschikt voor blinden met app

Finding Dory

Veel mensen kijken uit naar de release van Finding Dory, het vervolg op Finding Nemo. Maar voor slechtzienden en blinden is naar de bioscoop gaan een hele andere ervaring dan mensen die wel goed zicht hebben. Disney gaat hier echter wat aan doen met haar app Disney Movies Anywhere op iOS.

In de app was het al lange tijd mogelijk om films van het bekende productiebedrijf te kijken waar en wanneer je wilt. Maar met de update kun je in de bioscoop ook naar Finding Dory luisteren. De applicatie vertelt je namelijk wat er gebeurt op het scherm en geeft gedetailleerde beschrijvingen van iedere scene tussen de dialogen door. Het enige wat je als blinde of slechtziende hoeft te doen is een paar oortjes in je oren steken en de app openen.

De audiobeschrijvingen van Disney zijn niet nieuw. Een paar maanden geleden werd deze feature al voor thuis beschikbaar. De functie is nu wel voor het eerst beschikbaar in bioscopen. Nadeel voor ons: de app en de functie zijn alleen in de Verenigde Staten beschikbaar en ook nog eens alleen op iOS.

Disney mengt zich al langer in de wereld van technologie. Zo is er al een app waar alle VR-ervaringen van het bedrijf worden verzameld, komt er de wearable Magic Band naar Disney World en hebben ze zelfs een robot gemaakt die muren kan beklimmen.

Finding Dory is vanaf vandaag te zien in de Amerikaanse bioscopen, in Nederland komt de film op 29 juni uit.