Disney+ en Netflix krijgen concurrentie uit onverwachte hoek

Netflix concurrentie

Als je dacht dat er inmiddels wel eens genoeg streamingdiensten bestaan, dan heb je het mis. Het kan altijd meer. Dat moet ook CNN gedacht hebben. Want vanuit deze toch wat onverwachtse hoek krijgen Disney+, Netflix, HBO, Amazon Prime, Apple+, Videoland en de rest te maken met een nieuwe concurrent. Nieuwszender CNN brengt namelijk een streamingdienst uit onder de naam CNN+.

Nieuws

Deze streamingdienst zal vooral gericht zijn op nieuws. Dagelijks zal op CNN+ zo’n acht tot twaalf uur aan live nieuws te zien zijn. Daarmee raken ze niet dezelfde vlakken als de streamingdiensten die nu al bestaan. Toch is dat niet het enige waar ze zich op zullen richten. Want naast het nieuws, worden ook programma’s en interactieve elementen gestreamd. Evenals een aantal populaire series, zoals Anthony Bourdain: Parts Unknown en Stanley Tucci: Searching for Italy op CNN+.

Onduidelijk

Hoe de streamingdienst er precies uit zal gaan zien, blijft nog wat onduidelijk. Zo is het niet bekend of CNN+ wereldwijd beschikbaar zal worden en wat dit zal gaan kosten. Wat wel al met zekerheid gezegd kan worden, is dat de dienst vanaf het eerste kwartaal van 2022 gelanceerd wordt.

Netflix

Overigens hoeft Netflix geen grote zorgen te maken om deze nieuwe concurrent. De streamingdienst heeft namelijk al een ander ‘wapen’ om zich te beschermen tegen de concurrentie. In 2022 zou Netflix namelijk met een game-service komen, waarbij de games gewoon tussen de films en series komen te staan. Je zou deze games dan ook direct kunnen streamen.

Beeld: