Disney stopt al zijn virtual reality-content in één app

VR-headsets te over, maar mooie content vinden is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn. Disney weet dit en wil het – voor haar eigen content -oplossen: alle virtuele ervaringen van het bedrijf zijn nu te vinden in haar nieuwe VR-app op Steam.

Gelukkig voor ons betekent dit niet alleen dat we schattige diertjes uit de Disney-films te zien krijgen, want ook content voor Star Wars, The Avengers en The Jungle Book zitten in de app. Bovendien is alles gratis en af te spelen op de HTC Vive, die op SteamVR draait, en de Oculus Rift.

Natuurlijk gaat het hier niet om complete films, maar meer om interactieve marketing van Disney. Toch kan het wel een leuke manier zijn om VR aan kinderen te tonen.

Overigens is de langverwachte Star Wars: Trials on Tatooine waarschijnlijk geen onderdeel van de nieuwe applicatie, maar deze komt binnenkort wel uit voor HTC Vive.

Content voor Virtual Reality groeit

Nu VR-brillen op de markt zijn gekomen, groeit logischerwijs de hoeveelheid content voor het medium. Zo kwam Samsung onlangs met veel nieuwe ervaringen voor de Gear VR en is zelfs Minecraft in virtual reality te spelen. En als je geen geld hebt voor een dure VR-bril, dan kun je spellen voor de PC ook op je smartphone spelen met een Google Cardboard en VRidge.