Disney+ viert mijlpaal én kondigt nieuwe streamingdienst aan

Disney+

De streamingdienst Disney+ heeft nog niet eens zijn eerste verjaardag mogen vieren en heeft nu al een bijzondere mijlpaal te pakken. De streamingdienst heeft namelijk maar liefst 60,5 miljoen betalende abonnees. En dat is zeker het vieren waard.

60,5 miljoen

Bob Chapek, de CEO van Disney+, presenteerde gisteren de kwartaalcijfers van de streamingdienst en gaf een update over de verdere ontwikkelingen hiervan.

Dat het aantal betaalde gebruikers voor de streamingdienst zo hard is gegaan, heeft onder andere te maken met de situatie waar we nu in zitten. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat miljoenen gezinnen thuis zijn komen te zitten. Eenmaal thuis wil je je natuurlijk wel kunnen vermaken, en hoe anders doe je dat dankzij een een streamingdienst als Disney+ of Netflix?

Daarnaast was de serie The Mandalorian een grote hit op Disney+ die ook nog eens compleet viral ging dankzij Baby Yoda. Je kon er niet omheen: op elk sociale media-kanaal kon je memes van Baby Yoda voorbij zien komen.

Experiment Mulan

Binnenkort zal Disney+ experimenteren met een nieuwe vorm van film kijken. De bioscoopfilm Mulan kun je namelijk via de streamingdienst bekijken, maar wel tegen een flinke betaling. Abonnees moeten een prijs van 30 dollar betalen om deze film te kunnen streamen.

Nieuwe streamingdienst

En dat is niet het enige waar Disney+ mee gaat experimenteren, Chapek kondigde namelijk ook een nieuwe streamingdienst aan. Hierop zal alle content te zien zijn die niet geschikt is voor Disney+. Het zal een soort Hulu worden, die wereldwijd beschikbaar zal zijn. Volgens de CEO kunnen we deze nieuwste streamingdienst volgend jaar al verwachten.

Afbeelding via Unsplash