Disney en Vodafone brengen smartwatch voor kinderen op de markt

Smartwatch

Niet alleen de smartphone is tegenwoordig onmisbaar in ons leven, ook de smartwatches worden steeds populairder. Tot nu toe worden deze vooral door volwassenen gebruikt. Ze zijn handig bij het sporten, om het aantal stappen bij te houden. Maar ook om snelle berichtjes te sturen of te lezen of ermee te betalen. Ideaal voor als je even de deur uit bent en je telefoon liever thuis laat liggen.

Hoewel de smartwatch vooral iets lijkt voor volwassenen, brengen Vodafone en Dinsey daar wellicht verandering in. De twee bedrijven hebben namelijk de handen ineen geslagen om een speciale smartwatch voor kinderen op de markt te brengen.

Smartwatch voor kinderen

Op dit moment zijn de twee bedrijven nog bezig met de productie van de ‘slimme horloges’. Aan het einde van 2020 zouden deze in de winkels moeten liggen. De Kids Smart Watch zal vooral in Europa op de markt verschijnen. Wat de horloges precies allemaal kunnen, is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat er verschillende Disney-figuren op te zien zijn.

Het nieuws over de smartwatch voor kinderen werd via de Duitse tak van Vodafone naar buiten gebracht. Dat betekent dat de slimme horloges in ieder geval in Duitsland verkrijgbaar worden. In welke andere landen de horloges beschikbaar worden gemaakt, is nog onduidelijk.

Smart Tech

De Kids Smart Watch zal vallen onder de Smart Tech-lijn van Vodafone, waaronder eerder ook al de Curve-tracker met gps onder uitgebracht werd. Het is in ieder geval duidelijk dat de productie van de horloges voor kinderen in goede handen is. Want naast Vodafone en Disney, werkt ook ontwerper Yves Béhar mee aan dit project.

Voor de ontwerper is het niet de eerste keer dat hij meewerkt aan een tech-project voor kinderen. Eerder was hij verantwoordelijk voor One Laptop Per Child organisatie.

Afbeelding: Unsplash