Disney werkt aan computerspelletjes die je een bord als stuurwiel laten gebruiken

Als kind deed ik regelmatig alsof ik in een raceauto zat. Mijn bord was mijn stuur, blokjes op de grond de pedalen. En met mij deed menig ander kind dat waarschijnlijk ook. Maar wat nou als je zo ook kunt gamen? Disney heeft een patentaanvraag ingediend voor precies dat.

Het systeem van Disney projecteert spelletjes op een tafel en laat je fysieke objecten gebruiken als controller. Je kunt dan dus echt een bord gebruiken om een auto te besturen. Daardoor wordt je eettafel een augmented reality-systeem. Reden voor dit systeem? “Een controller is niet altijd voorhanden.”

Disney patent spel

Waarschijnlijk is het de bedoeling dat het systeem de positie van je armen en benen ziet en die weergeeft in de game die op de tafel geprojecteerd wordt. Ieder fysiek object moet te gebruiken zijn in de wereld. In de patentaanvraag zit al een voorbeeld van een spel. Hierbij gaat het om een schip dat je kunt besturen door een bord te gebruiken als het wiel.

Disney patent spel

Toepassingen

Waar Disney de techniek precies voor wil gebruiken, is niet duidelijk. Maar het zou kunnen dat we dit in de toekomst in pretparken en hotels van het bedrijf zien. Een kind kan dan bijvoorbeeld op tafels in het restaurant spelletjes spelen waarin het bestek een rol heeft, terwijl ze wachten op hun eten.

Natuurlijk is het nog maar de vraag of dit concept werkelijkheid wordt. Bedrijven als Disney vragen regelmatig patenten aan, maar niet alles wordt ook daadwerkelijk gemaakt. Maar ik zie mezelf al in het restaurant zitten met een bord in mijn hand.