Disneyland Parijs zet eerste stappen voor invoering wearable Magic Band

Hoe maak je het bezoeken van een pretpark nog prettiger voor de bezoekers en krijg je als pretpark tegelijkertijd meer inzicht in het gedrag van je bezoekers om de ervaring nog verder te kunnen verbeteren? Met technologie natuurlijk! Disney gebruikt daarom in Disney World Florida in de VS het MyMagic+ systeem. En dat wordt sinds deze week uitgerold in Europa bij Disneyland Parijs, schrijft D-Log.

De basis voor MyMagic+ is een pas met een RFID-chip, eigenlijk een soort OV-chipkaart voor het pretpark. Je kunt ermee de deur van je hotelkamer openen en ’s ochtends naar het ontbijt, maar in het park zelf is het nog veel handiger. Je kunt er namelijk Fast Pass Tickets aan koppelen om in de snelle wachtrij te mogen bij je favoriete attractie. En koppel je een creditcard aan de pas, dan kun je er mee betalen in restaurants en winkeltjes. Geen gedoe meer dus!

Sinds deze week wordt het systeem toegepast in één hotel in Disneyland Parijs: Hotel New York. Volgend jaar zou het parkbreed worden uitgerold. Dan zou je er ook mee het pretpark zelf binnen kunnen en er bijvoorbeeld dinervouchers en toegang tot losse events op kunnen zetten.

MagicBand om je pols

De eventuele volgende stap is misschien nog wel interessanter en spannender, want dat zou de invoering van de MagicBand zijn. Dat is een wearable met een zelfde soort RFID-chip als de MyMagic+ kaart. Deze draag je om je pols en wat extra leuk is, is dat kinderen hem helemaal kunnen personaliseren met hun favoriete Disney-figuren.

De band werkt samen met een bijbehorende app met actuele informatie over wachttijden in het park, de mogelijkheid om restaurants te reserveren en wensenlijstjes voor attracties die je kunt delen. Hierdoor heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt voor het perfecte pretparkbezoek binnen handbereik. En doordat Disney hiermee heel veel gedoe wegneemt, kan je je als bezoeker nog beter onderdompelen in de sprookjeswereld.