Dit 3D geprinte korset begint door te schijnen naarmate je meer tijd online bent

Voor mensen die nagelbijten is er een smerige nagellak die moet voorkomen dat je je vingers ooit nog in je mond stopt, en voor mensen die te veel tijd op het internet doorbrengen is er nu dit 3D geprinte korset. Een kunstproject van ontwerpers Xuedi Chen en Pedro Oliveira moet noitaire online verslaafden weerhouden van hun verslaving, doordat het opvallende kledingstuk door begint te schijnen als je te lang online bent.

Het x.pose korset stelt volgens de bedenkers een stad voor en elk vlakje is een virtuele wijk. Via een Arduino kitje is het korset verbonden met het dataverbruik op je smartphone. Wanneer je te veel data verbruikt, schakelt een van de vlakjes uit, waardoor het materiaal dat gebruikt is min of meer transparant wordt. Hoe meer data je verbruikt, hoe sneller je dus in je blootje staat.

x.pose is an exploration and commentary on the current internet culture of our generation and the relationship we share with our data. Individuals carrying smartphones and connecting with services such as Google or Facebook have agreed, often without conscious consideration, to policies that grant these service providers explicit rights to harvest and utilize personal data on a massive scale.

Opvallend genoeg is het korset alleen verkrijgbaar in een damesmodel, het wachten is dus nog op de 3D geprinte zwembroek voor telefoonverslaafde mannen.

transparent-corset01