Dit bedrijf doneert geld aan goede doelen als je reclamevideo’s kijkt

Waar het ene na het andere bedrijf manieren bedenkt om advertenties te blokkeren, kiest het nieuwe Make Some Change voor een compleet tegenovergestelde aanpak. Door met deze dienst naar extra advertenties te kijken, zamel je namelijk geld in voor je favoriete goede doel. Zo doneer je geld aan je favoriete instantie, zonder dat je daarvoor zelf de portemonnee open hoeft te trekken.

Na het kijken van een online advertentie krijg je een Change Coin, die 5 dollarcent waard is. De waarde van deze digitale munt blijft altijd gelijk aan de dollarprijs. Deze munt kun je vervolgens spenderen bij één van de beschikbare goede doelen.

Of tenminste: een deel van die munt. 35 procent van het geld van één Change Coin wordt namelijk naar het goede doel gestuurd, oftewel 1,75 dollarcent. Daarnaast wordt 35 procent gestoken in het adverteren van het merk, zodat nieuwe gebruikers ook Make Some Change ontdekken. De laatste 30 procent moet de kosten van de startup dekken.

Make Some Change is niet de eerste instantie met dit idee: de adblocker Goodblock doet iets vergelijkbaars. Hierin kun je af en toe alsnog een aangepaste advertentie toelaten, waarvan de opbrengst aan een goed doel wordt gedoneerd.