Dit bedrijf wil zelfs je luchtverfrisser slim maken

Pura Scents

Onze lampen, thermostaat, sloten en zelfs rolgordijnen hebben inmiddels allemaal slimme sensoren, waardoor het huis zichzelf helemaal kan bedienen. Wie dacht dat we daarmee de piek hadden bereikt, heeft het echter mis: in de Verenigde Staten wordt namelijk gewerkt aan ‘de slimste luchtverfrisser ooit’, die vanuit een smartphone-app bediend kan worden.

De Pura Scents bevat meerdere geuren, die vanuit een bijbehorende app voor bepaalde momenten van de dag kunnen worden ingesteld. Zo kan het huis bijvoorbeeld iedere ochtend om 9 uur naar bloemen ruiken, om later te wisselen naar een compleet andere geur.

De luchtverfrisser kan ook verbinden met externe platformen, zoals If This Then That (IFTTT) en Google Nest. Dat brengt ontzettend veel mogelijkheden met zich mee: hierdoor kan de Pura Scents namelijk samenwerken met andere producten. Zo geef je bijvoorbeeld aan dat de luchtverfrisser samen met je lampen aan moet gaan, waarna de thermostaat meteen omhoog wordt gekrikt naar 20 graden.

Je kunt de Pura Scents bestellen op Kickstarter voor 69 dollar, plus 15 dollar aan verzendkosten. Het project heeft 50.000 dollar nodig om te slagen, maar maak je geen zorgen: op het moment van schrijven zijn ze al dik over de helft heen.