Dit is de eerste smartwatch van Fitbit: Ionic

Fitbit Ionic

Fitbit heeft zijn allereerste smartwatch onthuld: de Fitbit Ionic. Het horloge heeft een nieuwe health-sensor, GPS-tracking en geïntegreerde workouts. Het horloge is direct voor 349,95 euro te koop via de website van Fitbit.

De Ionic is zoals verwacht waterdicht tot 50 meter diepte. Verder heeft de smartwatch een aantal slimme functies, waaronder contactloos betalen en slimme meldingen. Ook kun je muziek opslaan (maximaal 2,5 GB) en diverse apps en display-layouts downloaden via de Fitbit App Gallery.

Fitbit Ionic

Interessant is verder dat er een persoonlijke trainer in het horloge zit. Daarmee kun je workouts uitvoeren die zich aanpassen aan de feedback die je doorgeeft. Voor het hardlopen is er een Run Detect-functie. Die optie schakelt automatisch GPS-tracking in als je de deur uitgaat en begint te rennen. De tracker is te pauzeren als jij even pauze nodig hebt. Voor zwemmers is het mogelijk om real-time baantijden en de trainingsduur bij te houden.

Vanzelfsprekend zit er een hartslagmeter op het horloge, maar de Ionic bevat ook nieuwe sensortechnologie. Daarmee is het mogelijk om de zuurstofwaarde in het bloed in te schakelen. Op basis daarvan kunnen op termijn belangrijke nieuwe gezondheidsrisico’s als slaapapneu te signaleren.

De Ionic moet vier dagen meegaan op een acculading. Gebruik je GPS of speel je muziek af, dan wordt dit teruggebracht naar tien uur.

Fitbit Ionic

Fitbit Flyer

Fitbit heeft verder een draadloze koptelefoon toegevoegd, de Fitbit Flyer. De koptelefoon heeft een waterafstotende nano-coating die tegen regen, spatwater en zweet bestand is. Daarnaast kun je de pasvorm van je oortjes aanpassen aan je eigen voorkeur. Verder zitten er drie knoppen op, waarmee je het geluid kunt instellen, muziek kunt pauzeren en nummers kunt kiezen.

Fitbit Flyer

De koptelefoon heeft een accuduur tot zes uur. Daarnaast is er een snellader waarmee je de koptelefoon binnen 15 minuten een uur extra speeltijd geeft.

De Fitbit Flyer is vanaf oktober voor 129,95 euro te koop.

Fitbit Flyer