Dit is de zelfstandige VR-bril van HTC: de HTC Vive Focus

HTC Vive Focus

HTC heeft een geheel nieuwe virtualreality-bril gepresenteerd: De HTC Vive Focus. Het apparaat werkt helemaal zelfstandig, zonder dat je je PC hoeft aan te sluiten of een ander basisstation nodig hebt. Dat meldt Engadget.

HTC toonde de bril tijdens een conferentie voor Vive-ontwikkelaars in China. De bril kan je bewegingen net zo nauwkeurig vastleggen als de normale bril, stelt het bedrijf zelf. Welke technologie hier precies voor gebruikt wordt, is niet duidelijk. Op beelden van het apparaat kun je echter wel zien dat er in ieder geval twee camera’s in de voorkant van de bril zitten.

Wel weten we dat de beelden getoond worden op een AMOLED-display met een “hoge resolutie”. Verder zit er een Snapdragon 835-chip in, die je tegenwoordig ook in diverse Android-telefoons vindt.

Beschikbaarheid

Helaas voor ons moeten we voorlopig nog even wachten op de HTC Vive Focus. Het bedrijf zegt zich in eerste instantie op de Chinese markt te richten. Hoe duur de bril wordt en wanneer hij precies verschijnt, is nog niet bekend.