Dit is hoe een holografische iPhone eruit zou kunnen zien

Volgens een nieuwe patentaanvraag van Apple kunnen technologieën zoals lasers, infrarood sensoren en parabolische spiegels ervoor zorgen dat iPhones van de toekomst hologrammen kunnen projecteren vanaf een 3D scherm. Het is niet duidelijk of Apple ooit zo’n apparaat zal gaan maken of zou willen maken. Het komt namelijk wel vaker voor dat bedrijven patenten kopen van technologieën die uiteindelijk nooit gebruikt worden voor producten.

Toch is het interessant om na te denken hoe zo’n holografisch iPhone scherm er dan uit zou kunnen zien. Mike Ko, een artiest die ook animaties heeft gemaakt voor bedrijven zoals Google, Nike, Toyota en NASCAR, maakte deze korte en schattige concept video van de holografische iPhone.

Het korte filmpje, genaamd Diorama, laat een simulatie zien van plaatjes die boven het scherm van de iPhone zweven. Het is al ontzettend schattig om naar te kijken maar stel je voor dat je écht met je hand dat kleine wereldje zou kunnen besturen, de autootjes bewegen en de huisjes neerzetten; dan ben je pas echt een Pocket God.