Dit is de eerste beveiligingscamera van Nest: de Nest Cam

Het is alweer bijna een jaar geleden sinds Nest Dropcam voor 555 miljoen dollar overnam en vandaag zien we daar de eerste resultaten van. Het bedrijf heeft tijdens een event in San Francisco namelijk de Nest Cam gepresenteerd.

De Nest Cam is een beveiligingscamera die je thuis kunt gebruiken, zodat je een oogje in het zeil kunt houden. De Nest Cam is qua specs vergelijkbaar met de Dropcam Pro. De camera neemt op in 1080p met 30fps. De lens heeft een kijkhoek van 130 graden, zodat je een goed overzicht krijgt van wat er in de buurt van de camera gebeurt. De Nest Cam is uitgerust met een standaard, zodat ‘ie steviger staat en je hem gemakkelijk kunt positioneren. Aan de onderkant is een magneet geplaatst, zodat je ‘m bijvoorbeeld ook aan je koelkast kunt vastmaken.

Gebruikers kunnen live beelden streamen naar mobiele apparaten die draaien op iOS 8 of Android 4.0 en hoger. Daarnaast is je camera ook te koppelen aan YouTube, zodat je straks live kunt meekijken met Devin Supertramp, Unbox Therapy en iJustine. De mooiste livestreams van andere gebruikers vind je straks terug op een speciaal YouTube-kanaal: www.youtube.com/nest.

Verder komt het bedrijf met een eigen cloud service, genaamd Nest Aware, zodat je gemaakte beelden langer kunt bewaren. Er komen verschillende abonnementen beschikbaar voor de service, waarvan de goedkoopste 10 dollar per maand kost.

De Nest Cam zal verkrijgbaar zijn voor 200 dollar. Amerikaanse geïnteresseerden kunnen nu al een camera pre-orderen bij Best Buy, maar over een Europese lancering is helaas nog niets bekend.