Dit is de nieuwe Model Y crossover van Tesla

Tesla-Model-Y

Tesla heeft gisteravond zijn Model Y onthuld, de nieuwe SUV die in 2020 moet verschijnen. De auto moet ruim 480 kilometer kunnen rijden op een acculading, meldt The Verge. Verder kan hij van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,5 seconden.

“De auto heeft de functionaliteit van een SUV, maar zal rijden als een sportauto”, aldus Musk. Het is de vijfde auto van het bedrijf ooit, en de tweede keer dat Tesla een elektrische auto naar de massamarkt probeert te brengen. In totaal komen er vier versies van de auto.

In de herfst van 2020 verschijnt de eerste variant, al verschijnt deze volgens Tweakers later in de Benelux. Over twee jaar kunnen we het long range-model hier kopen voor 56.000 euro. In 2022 verschijnt een goedkopere variant die een minder grote actieradius heeft. Ook verschijnt er een versie met vierwielaandrijving voor 60.000 euro en een ‘performance’-variant met een actieradius van 370 kilometer voor 69.000 euro.

Tesla-Model-Y

Interieur

De Model Y heeft meer ruimte dan de Model 3. In totaal passen er zeven mensen in de auto. Daar moet echter wel een derde rij aan stoelen voor geïnstalleerd worden, die pas in 2021 verschijnt. Het interieur lijkt verder op de Model 3, met een 15 inch-touchscreen op het dashboard. De auto krijgt verder een zonnedak en 1,9 kubieke meter aan ruimte voor boodschappen.

Verder heeft Tesla nog geen specificaties beschikbaar gemaakt over de auto. Welke accu er in zit, is dus nog niet bekend.